Novaa juhlittiin saunomalla

Novan 40-vuotisjuhlatilaisuutta vietettiin Lappeenrannan Skinnarilassa Vierulan rantasaunalla lauantaina 27.9. Tavanomaisesta saunaillasta tilaisuuden erotti se, että olimme varanneet hieman enemmän aikaa jutustelulle ja kuville. Tällä kertaa jätimme myös perinteiset grillimakkarat väliin ja söimme Kari Tuovisen valmistamaa erinomaista kanakeittoa. Myös 12 osallistujaa kertoi hieman tavanomaisesta juhlallisemmasta tilaisuudesta; yleensähän saunailloissa on ollut vain noin puolet tästä osallistujamäärästä.

Keskusteluissa muistelimme Novan alkuaikoja sekä alkuaikoina mukana olleiden harrastajien vaiheita. Osa on mukana yhdistyksen toiminnassa edelleen. Niistä alkuaikojen jäsenistä, joista emme ole sittemmin kuulleet, voimme lukea myöhemmin tänä vuonna ilmestyvästä juhlajulkaisusta. Myös paikalla olleet jäsenet kertoivat kukin vuorollaan oman harrastuksena synnystä ja vaiheista.

Löylyjen jälkeen keiteltiin kahvit ja katseltiin kuvia. Rauno Päivinen oli tuonut paikalle diaprojektorin ja diakuvia 1980-luvulta. Kuvia oli mm. ensimmäisestä Cygnus-tapahtumasta Imatralta vuodelta 1987, sekä Tähtipäiviltä eri puolita Suomea, joiden aikoja ja paikkoja arvuuteltiin kuvien yksityiskohtien perusteella. Veikko Mäkelän kuvien kautta palattiin nykyhetkeen Veikon näyttäessä kuvia Euroopan planeettatutkijoiden kokouksesta, joka järjestettiin Cascaisissa Portugalissa syyskuun alussa.

Lopuksi keskusteltiin Kuurmanpohjan havaintopaikasta, joka on osoittautunut erinomaiseksi vakavamman havaintoharrastuksen paikaksi. Vähitellen totesimme kellon lähestyvän kahdeksaa ja ryhdyimme varsin tyytyväisin mielin päättämään tilaisuutta.

IMG_4981

Kuvassa saunaillan osallistujat, kuva Timo Särkikoski.

Kategoria(t): Historiaa, Yhdistystoiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.