Sää suosi pienimuotoista tähtiharrastuspäivää

Elokuun viimeisenä lauantaina vietettiin paitsi Suomen luonnon päivää, myös valtakunnallista tähtiharrastuspäivää. Nova järjesti pienimuotoisen tunnin mittaisen aurinkokatselun hyvillä havaintolaitteilla Lappeenrannan lentokentän kupeessa. Tilaisuutta ei markkinoitu yleisötapahtumana epidemiatilanteeesta johtuen, vaan ajatuksena oli tavata pienemmällä yhdistysporukalla väljästi ulkoilmassa.

Kerrankin myös sää suosi tähtiharrastajia ja pienestä yläpilvestä huolimatta aurinkohavainnot onnistuivat ja teimme myös päivähavainnot Venuksesta ja Merkuriuksesta. Muutama kuntopolun ohikulkija pysähtyi juttelemaan tähtiharrastuksesta ja kuten oli arvattavissa, kiinnostusta ja toivetta perinteisille tähtinäytöksille olisi olemassa.

Auringon katselun yhteydessä vaihdoimme harrastuskuulumisia, pari okulaaria vaihtoi omistajaa, juttelimme Novan asioista ja valtakunnallisesta tähtiharrastuksesta. Paikalle saapuneet novalaiset olivat varsin tyytyväisiä tähän pieneenkin tilaisuuteen tavata ja tehdä yhdessä havaintoja.

Novan jäseniä aurinkokaukoputkineen valtakunnallisena tähtiharrastuspäivänä.
Kategoria(t): Tähtiharrastus, Yhdistystoiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.